top of page

Fietsvakantie B&B LA MEXICAINE

Fietsvakantie Provence-Alpes-Côte d'Azur > Alpes-de-Haute-Provence > Jausiers

Pierre Lampaert

+32 499 36 99 63

beschrijving

Zowat 10 jaar geleden verhuisden we uit België naar deze mooie vallei. Onze mexicaanse villa aan de dorpsrand biedt 4 ruime kamers, een studio en een appartement. Deze 'Mexicaanse' villa's werden gebouwd door de families uit deze streek die halfweg de 19de eeuw naar Mexico trokken om fortuin te zoeken en soms ook te vinden in de textiel- en banksector.

 

Deze zomerverblijven weerspiegelen hun rijkdom die ze ten toon spreidden.

 

Het is een ideale zonnige streek om zich sportief te ontplooien of om in de natuur tot rust te komen. Het nationaal park Mercantour begint hier en ook een van de hoogste passen, de Col de la Bonette, 2802 meter, vangt hier aan. 

 

Ideaal voor fietsers, watersporters, wandelaars en motorrijders dus en in de winter komen wintersporters hier zeker aan hun trekken waarbij ook de zon vaak van de partij is.

contactgegevens

CONTACTGEGEVENS

Kristof De Baets

Kristof is lid sinds 29/11/2019. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag .

Kristof-de-baets.jpg

+33 671 51 27 34
+33 492 84 69 63

 

www.lamexicaine.com

vertrekdata
Contacteer Kristof De Baets:

Uw bericht werd goed verzonden!

VERTREKDATA

praktische info

Op aanvraag.

PRAKTISCHE INFO / PRIJS

Fietsarrangement 1: 7 dagen – 7 cols arrangement

Aankomstdag naar keuze, verblijf in tweepersoonskamer met ontbijt voor een week en vier keer avondeten inclusief vanaf 330 € per persoon . Gemeenschappelijke keuken ter beschikking. Afgesloten fietsruimte, grote zonnige tuin met zomeropzetzwembad. Rustig gelegen op 200 meter van het dorp met zijn winkeltjes en enkele restaurants.

Met Col de Vars, col de la Bonette, Col d’Allos, Col de la Cayolle hebt u reeds 4 cols boven de 2000 meter. Die kunt u dan nog aanvullen met de beklimming van Col de Pontis, Praloup en Sauze 1700. Deze cols bevinden zich allen op maximum 30 km van bij ons.

Voor de meer geoefende fietser hebben we volgend individueel programma met 7 Tour/Giro cols.

Rondrit van 120 km met Col de Vars en Col de Pontis, rondrit met Col d’Allos, Col de Champs en Col de la Cayolle, rondrit met Col de Larche, Col de Lombarde en col de la Bonette, rondrit rond het meer van Serre-Ponçon, rondrit vanuit Guillestre met col d’Izoard en Col d’Agnel.

 

Fietsarrangement 2 : E-biken in de Ubaye

Voor de fietsers die het liever wat ‘rustiger’ doen hebben we een arrangement vanaf 540 € per persoon met elektrische huurfietsen inbegrepen voor 1 week (eigen ebike 330 € per persoon, dit alles op basis van tweepersoonskamer incl ontbijt en 4 keer diner). Combineer cultuur, natuur en gastronomie met het fietsen. Zo ontdekt u de vele forten in de vallei, de hoogste geasfalteerde col tussen 2 valleien in het nationaalpark Mercantour, proeft u de lekkere kazen en confituren van de l’Ubaye en zijn pittig digestiefje Genepi. Verder zijn er ook Barcelonnette om er lekker te slenteren of het meer van Serre-Ponçon om een lekkere duik te nemen.

 

Fietsarrangement 3 : Mtb en Ubaye vallée

Mountainbike arrangement in mei, juni, september en oktober : we beginnen met de een tocht rond Jausiers die jullie naar een bergmeer brengt, Lac de Sagnes. De volgende 2 dagen is de Transubayenne (100 km en 2300 HM) aan de beurt die jullie van Col de Larche tot het meer van Serre-Ponçon brengt. Dag 4 is een rondrit over Col de Vars en dan via Col de Parpaillon terug, deels asfalt, deels onverhard. Dag 5 is naar vrije keuze. Een week in halfpension is vanaf 375 € op basis van tweepersoonskamer. Indien gewenst kan dit, extra, ook begeleid.

 

Fietsarrangement 4 (min 5 personen, max 8/ juni-september-oktober / min 3 maanden voordien reserveren)

Les 7 Majeurs (7 cols boven de 2000 meter, 360 km en 10 000 hm): een arrangement van 5 overnachtingen in halfpension. We beginnen als opwarmer met Col de la Bonette of de rondrit Allos/Champs en Cayolle. De volgende drie dagen rijden we les 7 Majeurs. We starten met Vars en Izoard op dag 1 (overnachten in Molines en queras), col d’Agnel, Col de Sampeyre en Col de Fauniera op dag 2 (overnachten in Vinadio) en Col de Lombarde en Col de la Bonette (zuidkant) op dag 3. De volgende dag na het ontbijt uitchecken maar dat kan altijd verlengd worden met 2 nachten. Inbegrepen in dit arrangement van 500 € per persoon : overnachting in halfpension op basis van tweepersoonskamer, begeleiding met busje, snacks en ‘s middags lunch, fotoreportage van de reis. Extra’s zoals dranken zijn niet inbegrepen.

omgeving

OMGEVING

U komt in een vallei die zich uitstrekt van het meer van Serre-Ponçon tot de italiaanse grens. 

 

Ons huis bevindt zich centraal in de vallei, in het dorpje Jausiers op 1200 meter.  We wonen in een rustige omgeving op 200 meter van het centrum en van een meertje om te watersporten.  Rond het huis hebben we een grote tuin, er is een privé parking voorzien voor de gasten met een garage voor fietsen en moto's en een zomerzwembad zorgt voor de perfecte afkoeling tijdens de 300 dagen zon die we genieten. 

 

Ideaal gelegen, omringd door de vele bergtoppen, om te fietsen, wandelen of om er met de moto op uit te trekken.  Avonturiers vol adrenaline komen hier ook aan hun trekken met canyoning, rafting, parapente en mtb downhill. 

 

In de winter, weg van het massatoerisme, kan je skiën in Praloup, Sauze of langlaufen in het nationaal park Mercantour.  Met de kinderen een hondesleetocht doen of afdalen met een slee, behoort tot de vele mogelijkheden.  

download

DOWNLOAD

bottom of page