top of page

CHAMBRES ET TABLE D'HÔTES BOURGAILLE

Fietsvakantie Midi-Pyrénées > Ariège > Saurat

Na een ingrijpende verbouwing, zijn we in 2003 onze chambres d'hôtes begonnen in een voormalige boerderij in het prachtige dal van Saurat.

 

We zijn omringd door bergen tot 1700 meter hoogte en de hoge Pyreneeën, met toppen tot 3100 meter zijn binnen handbereik.

Sinds een aantal jaren is dit gebied regionaal park. Zelf zijn we ervaren bergwandelaars en daarmee kunnen we onze gasten van goede tips voorzien.

Dankzij een verleden als restauranthouders/kok in Nederland, bent U verzekerd van perfecte, verrassende maaltijden, veelal met producten uit eigen tuin en van plaatselijke producenten en heerlijke ontbijten met huisgemaakte jammen en brood.

CONTACTGEGEVENS

Ronald Lezer is lid sinds 29/01/2024. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

+33561013736

VERTREKDATA

Op aanvraag

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag

OMGEVING

Onze streek is nog niet verpest door massatoerisme. Men kan - zelfs in het hoogseizoen - bergwandelingen maken, zonder iemand tegen te komen. Andere mogelijkheden om van de natuur te genieten: rotsklimmen op 5 km. ,rafting, kanoën,

canyoning, speliologie,, waterskiën, parapente, enz.  Mensen uit de hele wereld komen hier om de wereldberoemde grotten van Niaux te bezoeken met goed bewaard gebleven rotstekeningen, gemmakt door de prehistorische mens; 14000 jaar geleden/

Andere grotten hebben weer andere bezienswaardigheden. De geest van de Katharen zweeft hier nog rond. Men kan hiervan nog getuigen ontmoeten in de vorm van de kastelen, van waaruit ze hun strijd gestreden hebben.

Andere bezienswaardigheden zijn het pitoreske Miepoix, het kunstenaarsdorp Carla Bayle, Foix en nog veel meer.

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page