top of page

VAKANTIEHUIS VOOR GROEPEN L'ÉLÉMENTAIRE

Fietsvakantie Auvergne > Puy-de-Dôme > Charensat

In deze recent volledig gerenoveerde hoeve bieden 6 kamers en 7 badkamers onderdak aan een maximum van 18 gasten, om samen vakantie te vieren temidden de natuur van het Centraal Massief in de Puy-de-Dôme, Auvergne.

Tijdens de zomervakantie kan je genieten van het verwarmde zwembad, de jacuzzi, de sauna en fitness. De grote tuin van 5000m2 met speelhuisje, schommel, glijbaan en vlak terrein voor kubb, petanque en voetbal zorgt voor vertier en plezier voor de hele groep.

De pingpongtafel onder het afdak in de binnenkoer maakt het aanbod af.

CONTACTGEGEVENS

Ulrike Francque is lid sinds 23/04/2024. U kunt de eigenaar contacteren in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

De eigenaar reageert meestal binnen 1 dag.

Telefoonnummer:
 

 +33658527636

https://www.gitedegroupe-lelementaire.com/

VERTREKDATA

Op aanvraag

PRAKTISCHE INFO:

Op aanvraag

OMGEVING

De Puy-de-Dôme is een departement in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, centraal gelegen in het land, gemakkelijk bereikbaar in 1 dag rijden. 

De Combrailles, een deelregio van de Puy-de-Dôme is gelegen tussen de vulkanen van de Chaîne des Puys, een keten van meer dan 80 vulkanen, waarvan de bekendste de Puy-de-Dôme, en het Massif du Sancy, het hoogste gebergte in het Centraal Massief. De streek is dus geklasseerd als middengebergte, heuvelachtig met talrijke meren en rivieren waar het tijdens de warme periode heerlijk vertoeven is. $

Je kan er heel wat sportieve activiteiten inplannen, waterski, pedalo, kayakken, fietsen, wandelen, rotsklimmen, boomklimmen... Maar ook een dagje strand aan een van de vele meren is een optie. Je kan ook leren vissen met een gids, of met een velorail de oude spoorbeddingen met hun spectaculaire zichten ontdekken. 

Cultureel staat de stad Clermont-Ferrand, bakermat van Michelin, op nummer1. De kathedraal en de basiliek, de opera, het Michelin museum zijn zeker een bezoek waard.

Voor jeugdigen en hun begeleiders is het themapark Vulcania zeker een aanrader. Rond de thematiek van de vulkanen (what else?) wordt je meegesleept in 4D-animaties en overige attracties.

Bij de Volcan de Lemptégy kan je te voet of met het treintje de ingewanden van een echte vulkaan ontdekken, en met een gepassioneerde gids meer te weten komen over de werking van vulkanen, het waarom van de hele keten van vulkanen, de kleuren van het gesteente enz... Enkele attracties sluiten dit bezoek op een ludieke manier af. 

Op onze website vind je een volledig overzicht van de activiteiten in de buurt.

download

DOWNLOADS:

 

bottom of page